Först och främst skulle du stanna hemma (bugging in) eller skulle du åka någon annanstans (bugging out). I verkligheten finns det väldigt få situationer som buggning skulle vara det bästa alternativet som bästa prepper butiken.

Mat: de flesta regeringens nödplaner rekommenderar att du har 2 veckors mat i ditt hus i nödsituationer. Det finns många livsmedel som verkligen är preppervänliga och lagrar länge. Se till att du roterar dem med din vanliga mat och hålla ett öga på datum.

Vatten: det här är en rolig. Om något händer som ett långsiktigt strömavbrott eller förorening av din vattenförsörjning kommer du inte att hålla länge om du inte har vatten. Och lita inte på lokala myndigheter eller din lokala stormarknad eftersom alla kommer att ha samma uppfattning. Håll lite vatten på flaska och som mat rotera.

Medicin: jag är på daglig medicinering. Jag försöker att ha en månad tillbaka upp hela tiden. Håll smärtstillande medel, antiseptika etc också. Du behöver inte gå hela kirurgiska kit. Försök också få en första hjälpen kurs sorterad.